bgd-img
Foto stativi
Profesionalci širom sveta prepoznaju Gitzo stative, monopode, glave i dodatke kao standarde vrhunskog kvaliteta u ovoj oblasti. Inovacije kao što su uvođenje ugljenih i bazaltnih vlakana za proizvodnju stativa, kao i magnezijuma za proizvodnju glava, u kombinaciji sa dizajnerskim načelom "bez trikova i bez kompromisa sa kvalitetom", svrstavaju Gitzo proizvode u posebnu kategoriju.

Odličan izbor za profesionalne uređaje, srednji format i DSLR aparate sa 300mm do 500mm objektivima. Nudi izvanrednu torzionu čvrstinu, iznenađujuće je lagan i jednostavan za upotrebu. Dostupne visine: mali i standardni za laku prenosivost, u nivou očiju za preciznost i udobnost tokom snimanja i visoki, idealni za venčanja, koncerte, arhitekturu i sportske događaje. Video-stativ sa zaobljenim adapterom od 75mm je dostupan (GT3531LSV).

KATEGORIJE PROIZVODA

Aluminijumski

Gitzo predstavlja dva potpuno nova stativa iz Serije 2 koji uvode napredne materijale, Gitzo tehnologiju, performanse i kvalitet u postojeću liniju aluminijumskih stativa. Liveni delovi napravljeni su od Soulid 238®, našeg jedinstvenog industrijskog jedinjenja 30% lakšeg od magnezijuma ali iste jačine i sa odličnim funkcijama za ublažavanje vibracija.

Aluminijumski

Bazaltni

Zahvaljujući jedinstvenom iskustvu sa kompozitnim materijalima, Gitzo je razvio novu cev sa bazaltnim vlaknima velikih mogućnosti. Nova cev proizvod je radikalne inovacije procesa pultruzije, avio-tehnologije koju kompanija Gitzo koristi u cilju proizvodnje kompozitnih cevi u samo jednom koraku, počevši od sirovih vlakana.

Bazaltni

Klasični

Klasični

Explorer

Explorer predstavlja još jedan od naših stativa za posebnu primenu; prilagodljiva podrška za istraživanje novih fotografskih perspektiva.Zahvaljujući neuobičajenom dizajnu, nogare se mogu podešavati u bilo koji položaj i pomerati nezavisno dok se centralni lift slobodno naginje i rotira u bilo koju poziciju. Explorer pokazuje svoj puni potencijal pri korišćenju sa Gitzo decentriranom kuglastom glavom, to je kombinacija koja ga čini idealnim stativom za kreativne fotografe koji su u potrazi za neobičnim kadrovima: blizu tla, okrenutim naopako ili u skučenim i neobičnim prostorima.

Explorer

Nivelisani

Kompanija Gitzo razvila je revolucionarni stativ sa libelom za fotografe kojima je neophodna brza montaža i preciznost nivelisanja. Unutar gornjeg izlivka stativa sa libelom, nalazi se slobodno rotirajuća kugla, slična onima koje se standardno koriste u našim kuglastim glavama. Centralni lift prolazi kroz ovu kuglu i može se usmeriti u bilo kom smeru pod bilo kojim uglom do 15°. Usmeravanje i pomeranje po vertikali su potpuno nezavisni.

Nivelisani

Alpinistički

Kada je kompanija Gitzo 1994. godine na tržište pustila alpinističke stative, to su bili prvi stativi od ugljenih vlakana. Od tada oni predstavljaju standard po pitanju učinka i kvaliteta. Osnovna funkcija ove klase proizvoda je 6X cev od ugljenih vlakana, napravljena od jedinstvene strukture 6 prepletenih slojeva što omogućava povećanu čvrstinu, ublažavanje vibracija i laku upotrebu.

Alpinistički

Ocean

Ocean

Safari

Safari

Sistematski

Gitzo Sistematski stativi su najsnažniji i najstabilniji stativi koji su dostupni na tržištu i pružaju neprevaziđenu fleksibilnost u korišćenju. Ovi stativi predstavljaju jedinstven modularni sistem koji može biti brzo transformisan u različite konfiguracije. Isti stativ može istovremeno služiti i kao video i kao foto podrška. Veliki izbor dodatne opreme omogućava vam širenje sistema prema budućim potrebama, za mrtvu prirodu, makro fotografiju, slikanje na otvorenom, sport, divlje životinje.

Sistematski

Stoni stativi

Stoni stativi

Traveler

Traveler stativ je najkompaktniji profesionalni stativ na tržištu. Ovaj stativ predstavlja odlično rešenje za sve fotografe kojima je neophodna lakoća i kompaktnost u profesionalnom stativu, naročito za one koji često putuju (i lete avionom). Kako bi stvorila ovu „magiju“, kompanija Gitzo razvila je jedinstveni patentirani 180º mehanizam sklapanja kod koga su eliminisana sva neefikasna rešenja prostora u linijama dodatne opreme.

Traveler