Nikon 1 S2 Nikon 1 V3

ZAGOSPODARITE
TRENUTKOM

Brz, lagan i čvrste izrade, ovaj prenosivi sistemski fotoaparat obezbeđuje visokokvalitetne performanse i lako rukovanje.

Nikon 1 J4

Fotoaparat Nikon 1 J4 predstavlja moćnu kombinaciju priznate tehnologije, izvanredne brzine i jednostavnog rada i ništa ne prepušta slučaju. Bilo da želite da snimite prve bebine korake ili eksplozivnu akciju foto završnice, širom sveta priznati EXPEED sistem za obradu slike kompanije Nikon, kao i CMOS senzor od 18,4 megapiksela i brz sistem autofokusa, beleže svaki pogled, treptaj i otkucaj srca. Na ekranu osetljivom na dodir sa izuzetno brzim odzivom možete sve da obavljate dodirom ili prevlačenjem prsta, a ugrađena mogućnost Wi-Fi povezivanja omogućava lako povezivanje, deljenje i kreiranje u pokretu.

Izvanredne slike

Poverite svoje uspomene fotoaparatu koji daje sjajne rezultate. Zahvaljujući velikom senzoru od 18,4 megapiksela i ISO osetljivosti u rasponu od 160–12.800, dobićete predivne fotografije i filmove, čak i kada snimate pri lošem osvetljenju.

Prenosivi Nikon 1 sistem

Fotografišite brzinom života i lako menjajte objektive. Mali, brzi i savršeno oblikovani, naši najsavremeniji Nikon 1 sistemski fotoaparati mogu da snime baš sve.

Savršen fokus

105 tačaka sa detekcijom faze zaključava subjekte u pokretu sa izvanrednom brzinom i preciznošću. Beležite oštre fotografije brze akcije pri brzini i do 20 fps sa kontinualnim AF.

Kontrola pomoću dodira

Fokusirajte i fotografišite jednostavnim dodirom ekrana osetljivog na dodir sa izuzetno brzim odzivom. Dodirnite da biste izabrali oblast autofokusa, okinuli ili pristupili ključnim podešavanjima fotoaparata.

Povezivanje, deljenje, kreiranje

Ugrađena mogućnost Wi-Fi povezivanja omogućava lako povezivanje sa pametnim uređajem.¹ Razmrdajte svoj život na društvenim medijima sa Nikon 1 slikama ili iskoristite prednosti mnoštva kreativnih aplikacija za fotografije.

Beleženje najboljih trenutaka u deliću sekunde

„Aktivni izbor“ vam omogućava da izaberete trenutak koji vam je najvažniji. „Aktivni izbor“ je nova funkcija u režimu „Snimanje najboljeg trenutka“ koja za samo jednu sekundu snima do 20 snimaka visoke rezolucije, a možete da ih sačuvate koliko god poželite.

Filmska magija

Počev od Full HD filmova do živopisnih zapisa sa putovanja, Nikon 1 je vaš savršen partner za snimanje filmova. Pametan izbor za brzo snimanje bez muke: snimajte ujednačene segmente filma brzih radnji pomoću jedinstvenih kreativnih režima i pravite fotografije pune rezolucije dok snimate filmove.

Umetnička sloboda

Dajte snimcima kreativni pečat pomoću intuitivne funkcije „Kreativna paleta“. Samo pređite prstom oko prstena na ekranu osetljivom na dodir ili rotirajte višenamenski birač da biste na fotografije primenili umetničke filtere studijskog kvaliteta.


Impresivan kvalitet slike: uživajte u prelepim slikama bogatim detaljima pri ISO osetljivosti i do 12.800 sa velikim CMOS senzorom od 18,4 megapiksela. Bez optičkog niskopropusnog filtera, ovaj brz senzor u CX formatu u najvećoj mogućoj meri iskorišćava svaki megapiksel, zahvaljujući čemu pruža kristalno jasne slike bogate detaljima, čak i kada se snima pri prigušenom svetlu.
Sistem EXPEED 4A: Nikon dvosistemski procesor za obradu slike omogućava snimanje izvanrednih slika i HD filmova velikom brzinom. Jedan sistem za obradu slike pruža vrhunsko smanjenje šuma, izuzetnu oštrinu i slike sa bogatom gradacijom. Drugi omogućava brze, pouzdane performanse i besprekorno kontinualno fotografisanje.
Komplet 1 NIKKOR objektiva: zadržite radnju u fokusu pomoću 1 NIKKOR VR 10–30mm f/3.5–5.6 PD-ZOOM objektiva. Električni zum sa elektromotornim pogonom obezbeđuje brzo, ujednačeno zumiranje koje vam omogućava da sa lakoćom zabeležite kako udaljene subjekte, tako i krupne planove. Dizajniran sa ciljem da omogući trenutno fotografisanje i vrhunsku prenosivost, objektiv se izvlači čim uključite fotoaparat i uvlači se čim ga isključite.
Napredni hibridni AF: momentalno zaključajte radnju uz AF sistem koji odlikuju 105 AF tačaka sa detekcijom faze. AF sa detekcijom faze se koristi na D-SLR fotoaparatima i prati subjekat bez obzira na to koliko brzo se kreće. Kada je osvetljenje slabo ili se subjekat nalazi na obodu slike, ovaj inteligentni hibridni sistem momentalno prelazi na korišćenje AF sa detekcijom kontrasta, dajući konstantno precizne rezultate.
Važan je svaki sekund: Nikon 1 J4 može da zabeleži radnju na fotografijama pune rezolucije brže nego što vi možete da vidite kako se odvija. Fotoaparat pravi 20 slika rafalnim snimanjem, obezbeđujući kontinualno fotografisanje pri brzini i do 60 fps sa fokusom fiksiranim na prvu sliku i do 20 fps sa kontinualnim AF. Otkrijte čudesne trenutke koji se odvijaju u deliću sekunde.
Budite kinematograf: Nikon 1 omogućava lako snimanje uzbudljivih Full HD (1080p) video sekvenci. Pritiskom na dugme za snimanje istog trenutka počinjete sa snimanjem: uživajte u besprekornim segmentima filma čak i kod radnji sa brzim pokretima ili oživite sve uspomene do najsitnijih detalja uz funkciju „Usporeno“ koja reprodukuje HD filmske sekvence od 3 sekunde, brzinom od 120 fps, u trajanju od 12 sekundi. Elektronski VR (smanjenje vibracije) održava stabilan prikaz i pri punom zumu.²
Pravljenje fotografija tokom snimanja filmova: zašto biste birali između filmova i fotografija kada možete da ih snimate istovremeno? Pomoću Nikon 1 fotoaparata jednostavnim pritiskom na dugme okidača možete da zabeležite statične slike visoke rezolucije tokom snimanja filmova ili da koristite funkciju „Automatsko snimanje fotografija“ koja analizira svaku sliku i automatski snima fotografije kada se steknu najbolji uslovi.
Kreativni režimi filma: Funkcije „Ubrzano“, „Isprekidani snimak“ i „Film od 4 sekunde“ otkrivaju snimatelja filmova u vama. Udahnite uličnim scenama energiju pomoću funkcije „Ubrzano“, dodajte toku vremena animirani osećaj zamrznutih pokreta uz „Isprekidani snimak“ ili budite izražajni sa sažetim video sekvencama uz „Film od 4 sekunde“ (možete da ih povežete ukupno 8).
Kontrola dodirom brzog odziva: Elektrostatički LCD ekran osetljiv na dodir od 7,5 cm (3,0 inča) od 7,5 cm (3,0 inča) sa 1.037.000 tačaka omogućava prijatan rad na fotoaparatu Nikon 1 J4. Pomoću funkcije okidanja na dodir možete brzo da pravite fotografije fokusirane na tačku koju dodirnete, a pomoću funkcije fokusiranja na dodir možete da prilagođavate fokus prilikom pravljenja fotografija ili snimanja filmova u režimu naprednog filma. Ključnim podešavanjima fotoaparata, kao i filterima i efektima možete da pristupate jednostavnim dodirom prsta.
Omogućena je Wi-Fi funkcija: Wi-Fi funkcija na fotoaparatu Nikon 1 J4 omogućava lako povezivanje, deljenje i kreiranje. Šaljite kvalitetne slike direktno sa fotoaparata na pametni telefon ili tablet računar radi momentalnog deljenja¹ i skladištite slike na pametnom uređaju ili pristupajte kreativnim aplikacijama za fotografije.
Daljinsko fotografisanje: povežite se sa pametnim uređajem i proširite opcije fotografisanja. Snimajte sjajne autoportrete ili grupne snimke na kojima ste i vi u kadru, daljinskim okidanjem fotoaparata preko povezanog pametnog uređaja. Napravite savršenu kompoziciju tako što ćete snimke pregledati na velikom ekranu tablet računara.
Snimak sa pokretom: zabeležite svu magiju trenutka i kreirajte fotografije koje se kreću samo jednim klikom. Fotoaparat kreira „živu sliku“ koja se lako deli, snimanjem trenutka u vremenu u vidu kratkog, usporenog filma koji se završava fotografijom visoke rezolucije.
Kontrola žive slike: brzo i intuitivno poboljšavajte fotografije pre snimanja. Jednostavno prilagođavajte trake kontrola koje se pojavljuju pored slike kako biste „zamrznuli“ pokret, popravili osvetljenje ili zamutili pozadinu. Gledajte kako se promene primenjuju na LCD monitoru i pogledajte kako će tačno fotografije izgledati pre nego što okinete.
Kreativni režim: pomoću Nikon 1 efekata možete da date snimcima kreativni pečat dodirom, prevlačenjem ili pritiskom dugmeta. Zabeležite više detalja u okviru scena visokog kontrasta koristeći High Dynamic Range ili primenjujte umetničke filtere, kao što su „Efekat minijature“, „Efekat fotoaparata igračke“ i „Kros proces“, na statične slike pre snimanja. Šaljite omiljene snimke direktno na pametni uređaj radi trenutnog deljenja.
Kreativna paleta: primenjujte umetničke filtere studijskog kvaliteta na fotografije pre snimanja. „Kreativna paleta“ prilagođava svetlinu, zasićenost i balans bele dok se smenjuju različiti efekti: sve što treba da uradite jeste da pređete prstom oko prstena na ekranu osetljivom na dodir ili da rotirate višenamenski birač i slika na ekranu će se promeniti. Napravite snimak istog trenutka kada vidite ono što želite.
Ugrađeni blic: dodatno osvetlite subjekte pomoću iskačućeg blica. Kompaktni blic automatski iskače pri prigušenom osvetljenju da bi obezbedio dovoljno svetla za osvetljavanje subjekata na rastojanju i do 6 metara od fotoaparata.
Intuitivan rad: uživajte u svim pogodnostima rada na uređaju koji staje na dlan i odlikuje se jednostavnim rukovanjem na dodir, savršeno postavljenom dugmadi i jednostavnim dizajnom menija. Sa lakoćom možete da podesite dvostruku kontrolu fotoaparata pomoću dugmadi i ekrana osetljivog na dodir. Izuzetno svetao monitor rezolucije od približno 1.037.000 tačaka jasno kadrira snimke u svim uslovima osvetljenja i prikazuje velike ikone za laku navigaciju.
Savršen minimalistički dizajn: Mali, čvrst i prijatan za držanje, Nikon 1 J4 se odlikuje neodoljivo privlačnim dizajnom. Precizno ravne, besprekorne ivice ulepšavaju aluminijumsko telo, dostupno u modernoj beloj, brušenoj crnoj, srebrnoj i narandžastoj boji.
Proširivi sistem: menjajte perspektive koristeći paletu vrhunskih 1 NIKKOR objektiva kompanije Nikon. Ponesite sa sobom 1 NIKKOR VR 30–110 mm objektiv da biste zabeležili udaljene subjekte. Koristite kompaktni i stilizovani 1 NIKKOR VR od 10–100 mm objektiv koji pruža izuzetnu svestranost ili osnovni 1 NIKKOR objektiv od 18,5 mm za portrete sa ublaženim zamućenjem pozadine.

¹Da biste koristili ugrađenu Wi-Fi funkciju, samo preuzmite besplatni uslužni program Wireless Mobile Utility na pametni telefon ili tablet računar. Ovaj uslužni program je kompatibilan sa iOS™ i Android™ pametnim uređajima i može se besplatno preuzeti iz prodavnica na mreži Google Play™ i Apple App Store™. Android, Google, Google Play, YouTube i ostale oznake su žigovi kompanije Google Inc. ²Elektronski VR (smanjenje vibracije) omogućava segmente filma bez zamućenja za HD filmove koji se snimaju pri brzini od 1080/30p ili 720/30p.

Tip Digitalni fotoaparat sa podrškom za zamenljive objektive
Bajonet 1 bajonet za fotoaparate Nikon 1
Efektivni vidni ugao Približna žižna daljina objektiva od 2,7x (ekvivalentno formatu od 35 mm)
Senzor slike CX, CMOS, 13,2 x 8,8 mm
Efektivni pikseli 18,4 miliona
Skladištenje – Veličina slike (pikseli) Statične slike snimljene u režimima „Automatski“, „Snimanje najboljeg trenutka“ i svim kreativnim režimima, sa izuzetkom režima „Laka panorama“ (odnos stranica 3:2), (L) 5232 x 3488, (M) 3920 x 2616, (S) 2608 x 1744. Statične slike snimljene u režimu „Normalna panorama“ sa horizontalnim panoramiranjem fotoaparata (odnos stranica 120:23) 4800 x 920. Statične slike snimljene u režimu „Normalna panorama“ sa vertikalnim panoramiranjem fotoaparata (odnos stranica 8:25) 1536 x 4800. Statične slike snimljene u režimu „Široka panorama“ sa horizontalnim panoramiranjem fotoaparata (odnos stranica 240:23) 9600 x 920. Statične slike snimljene u režimu „Široka panorama“ sa vertikalnim panoramiranjem fotoaparata (odnos stranica 4:25) 1536 x 9600. Statične slike napravljene tokom snimanja filma (odnos stranica 3:2) 5232 x 3488 (1080/60p, 1080/30p) 1472 x 984 (720/60p, 720/30p). Snimci sa pokretom (deo slike, odnos stranica 16:9) 5232 x 2936
Skladištenje – Format datoteke NEF (RAW): 12-bitna, komprimovana, JPEG: JPEG osnova usaglašena sa finom (približno 1:4), normalnom (približno 1:8) kompresijom, NEF (RAW) + JPEG: Jedna fotografija snimljena i u NEF (RAW) i u JPEG formatu
Picture Control sistem Standardno, Neutralno, Živo, Monohrom, Portret, Pejzaž; izabrana opcija za Picture Control se može izmeniti; skladište za korisnički Picture Control
Medijum za skladištenje podataka microSD (micro Secure Digital), microSDHC, microSDXC
Sistem datoteka DCF 2.0, DPOF, Exif 2.3, PictBridge
Prikaz dubinske oštrine Da
Režimi fotografisanja Automatski; kreativni, sa izborom sledećih opcija: P, S, A, M, Kreativna paleta, HDR, Laka panorama, Meko, Efekat minijature, Izbor boje, Kros proces i Efekat fotoaparata igračke; Snimanje najboljeg trenutka (Aktivni izbor, Spori prikaz i Pametni birač fotografija); Napredni film (HD film, Usporeno, Isprekidani snimak, Ubrzano i Film od 4 sekunde), Snimak sa pokretom
Tip zatvarača Elektronski
Brzina zatvarača 1/16.000 do 30 s, u koracima od 1/3 EV; beskonačna ekspozicija (bulb). Napomena: Beskonačna ekspozicija se automatski završava nakon približno 2 minuta
Brzina sinhronizacije blica Sinhronizuje se sa zatvaračem pri brzini od X=1/60 s ili manjoj
Režim okidanja S (pojedinačna slika), kontinualno, samookidač
Brzina kontinualnog fotografisanja Približno 5, 10, 20, 30 ili 60 fps
Samookidač 2 s, 10 s
Merenje ekspozicije TTL merenje korišćenjem senzora slike
Metod merenja Matrično: Prioritet centra: Meri se unutar kruga od 4,5 mm u centru slike. Spot: Meri se unutar kruga od 2 mm centriranog na izabranu oblast fokusa
Režim P: automatski programirano sa fleksibilnim programom; S: automatski sa prioritetom zatvarača; A: automatski sa prioritetom blende; M: manuelno; automatski birač scene
Korekcija ekspozicije Od –3 do +3 EV, u koracima od 1/3 EV
Zaključavanje ekspozicije Detektovana vrednost osvetljenosti se zaključava na izmerenoj vrednosti kada je dugme okidača pritisnuto do pola
ISO osetljivost (preporučeni indeks ekspozicije) Od 200 do 12.800, u koracima od 1 EV, ISO 160; 6400 (NR); 12.800 (NR); automatska kontrola ISO osetljivosti (ISO 160–6400, 160–3200, 160–800) dostupna (korisnički kontrolisana u režimima P, S, A i M)
Aktivni D-Lighting Uključeno, isključeno
Autofokus Hibridni autofokus (detekcija faze/AF sa detekcijom kontrasta); AF-assist osvetljivač
Elektromotor objektiva Automatski AF-S/AF-C izbor (AF-A), Stalni AF (AF-F), Pojedinačni AF (AF-S), Kontinualni AF (AF-C), Manuelni fokus (MF)
Oblast fokusa AF u jednoj tački: 171 oblast fokusa; centralnih 105 oblasti podržava AF sa detekcijom faze; automatska AF oblast: 41 oblast fokusa
Režim AF-oblasti Jedna tačka, automatska oblast, praćenje subjekta
Zaključavanje fokusa Fokus može da se zaključa pritiskom dugmeta okidača do pola (pojedinačni AF)
Ugrađeni blic Automatski; Meko, Efekat minijature, Izbor boje, Kros proces, Efekat fotoaparata igračke (Kreativni režim): Blic automatski iskače i bljeska po potrebi; P: automatski programirano, S: automatski sa prioritetom zatvarača, A: automatski sa prioritetom blende, M: manuelno (Kreativni režim): Manuelno iskakanje
Vodeći broj Približno 5 (m, ISO 100, 20°C; pri ISO 160, vodeći broj je približno 6,3)
Kontrola blica i-TTL kontrola blica korišćenjem senzora slike
Režim blica Automatski, automatski + protiv crvenih očiju, dosvetljavanje, dosvetljavanje + spora sinhronizacija, protiv crvenih očiju, protiv crvenih očiju + spora sinhronizacija, sinhronizacija sa zadnjom zavesom, sinhronizacija sa zadnjom zavesom + spora sinhronizacija, isključeno
Korekcija snage blica Od -3 do +1 EV u koracima od 1/3 EV
Indikator spremnosti blica Svetli kada je ugrađeni blic u potpunosti napunjen
Balans bele Automatski, sijalica, fluorescentno, direktna sunčeva svetlost, blic, oblačno, hlad, pod vodom, zapamćena manuelna postavka, za sve osim za zapamćenu manuelnu postavku moguće fino podešavanje
Film – Merenje TTL merenje ekspozicije pomoću glavnog senzora slike, TTL merenje pomoću senzora slike
Film – Metod merenja Matrično. Prioritet centra. Spot
Film – Veličina slike (u pikselima) i broj slika u sekundi HD filmovi (odnos stranica 16:9) 1920 x 1080/60p (59,94 fps) 1920 x 1080/30p (29,97 fps) 1280 x 720/60p (59,94 fps) 1280 x 720/30p (29,97 fps). Usporeni filmovi 1280 x 720/120 fps (odnos stranica 16:9; reprodukcija pri brzini od 30p/29,97 fps) 768 x 288/400 fps (odnos stranica 8:3; reprodukcija pri brzini od 30p/29,97 fps) 416 x 144/1200 fps (odnos stranica 26:9; reprodukcija pri brzini od 30p/29,97 fps). „Ubrzano“, „Isprekidani snimak“ i „Film od 4 sekunde“ (odnos stranica 16:9) 1920 x 1080/30p (29,97 fps). Snimci sa pokretom (filmski deo, odnos stranica 16:9) 1920 x 1080/60p (59,94 fps) (reprodukcija pri brzini od 24p/23,976 fps)
Film – Format datoteke MOV
Film – Kompresija video zapisa H.264/MPEG-4 napredno kodiranje video zapisa
Film – Format za snimanje zvuka PCM
Film – Uređaj za snimanje zvuka Ugrađeni stereo mikrofon; podesiva osetljivost
Film – Maksimalno vreme snimanja Automatski režim: 20 minuta. Kreativni režim: 20 minuta. HD film: 20 minuta. Usporeno: 3 sekunde. Ubrzano: 20 minuta. Isprekidani snimak: 20 minuta; Film od 4 sekunde: 4 sekunde
Monitor Veličina: dijagonala od 7,5 cm (3 inča). Tip: TFT LCD ekran osetljiv na dodir sa podešavanjem svetline. Rezolucija: približno 1.037.000 tačaka
Reprodukcija Puna slika i u vidu sličica (4, 9 ili 16 slika ili kalendar), reprodukcija sa zumiranjem reprodukcije, reprodukcija filma i panorame, projekcija slajdova, prikaz histograma, automatsko rotiranje slike i opcija ocenjivanja
Interfejs – USB Ekvivalentan USB-u velike brzine
HDMI izlaz HDMI konektor tipa D
Wi-Fi (bežična LAN mreža) – Standardi IEEE 802.11b. IEEE 802.11g
Wi-Fi (bežična LAN mreža) – Komunikacioni protokoli IEEE 802.11b: DSSS/CCK. IEEE 802.11g: OFDM
Wi-Fi (bežična LAN mreža) – Radna frekvencija 2412–2462 MHz (1–11 kanala)
Wi-Fi (bežična LAN mreža) – Opseg (linija optičke vidljivosti) Približno 10 m (ne podrazumeva smetnje; opseg može da varira u zavisnosti od jačine signala i prisustva ili odsustva prepreka)
Wi-Fi (bežična LAN mreža) – Brzine prenosa podataka (stvarne izmerene vrednosti) 54 Mbps. Maksimalne logične brzine prenosa podataka prema IEEE standardu. Stvarne brzine mogu da se razlikuju.
Wi-Fi (bežična LAN mreža) – Bezbednost Autentifikacija: Otvoreni sistem, WPA2-PSK. Šifrovanje: AES
Wi-Fi (bežična LAN mreža) – Pristupni protokoli Infrastruktura
Podržani jezici arapski, bengalski, bugarski, kineski (pojednostavljeni i tradicionalni), češki, danski, holandski, engleski, finski, francuski, nemački, grčki, hindi, mađarski, indonežanski, italijanski, japanski, korejski, marati, norveški, persijski, poljski, portugalski (evropski i brazilski), rumunski, ruski, srpski, španski, švedski, tamilski, telugu, tajski, turski, ukrajinski, vijetnamski
Baterija Jedna punjiva Li-jonska baterija EN-EL22
AC adapter EH-5b AC adapter; zahteva EP-5E priključak napajanja (kupuje se posebno)
Utičnica za stativ 1/4 inča (ISO 1222)
Dimenzije (Š x V x D) Približno 99,5 x 60,0 x 28,5 mm, ne računajući ispupčenja
Težina Približno 232 g, sa baterijom i memorijskom karticom, ali bez poklopca tela. Samo telo fotoaparata iznosi približno 192 g
Radno okruženje – Temperatura 0°C–40°C
Radno okruženje – Vlažnost 85% ili manja (bez kondenzacije)
Dodatna oprema u kompletu Poklopac tela BF-N1000, traka AN-N1000, USB kabl UC-E20, ViewNX 2 CD, punjiva Li-jonska baterija EN-EL22 (sa poklopcem izvoda), punjač baterije MH-29 (AC zidni adapter se isporučuje samo u zemljama ili regionima gde je to potrebno; oblik zavisi od zemlje prodaje), objektiv (isporučuje se samo ako se komplet sa objektivom kupi uz fotoaparat)